Laulunavigaattori: Paseando (joskus ei tarvitse kuin juhlia)

”Tanssimaan, joskus ei muuta tarvita.
Jos ei tiedä mitä haluaa, ei se sen arvoista olekaan
ilo on maailmassani se millä on väliä.
Olemme samasta maasta, sinä ja minä
kuuntele kuinka se laulaa
kun puhut kuulen buleríaa. ”

Bulería on flamencon bailubiisi, palo eli rytmilaji, jota tanssitaan, soitetaan ja lauletaan yhdessä juhlissa illan pimetessä. Se on myös biisi, joka perinteisesti lopettaa flamenco-keikan. Vaikka katsojasta tämä voi näyttää sattuman varaiselta hauskanpidolta, mitä se myöskin on, laulaja, soittaja ja tanssija tuntevat myös yhteiset säännöt, joilla ”pelaavat” buleríaa. Ei siis ole väliä mistä maasta tulet, jotta voit puhua buleríaa. Rytmi yhdistää ihmiset.

”Kannan tätä hämärän huntua väsyneillä kasvoillani. Tunnen etten näe mitään selvää.
Annat käden ja vierelläsi tiedän etten ole yksin, silmilläsi minua ohjaat. ”

Paseando-biisimme kertoo myös juhlien jälkeisestä tunnelmasta. Yhdessä on soitettu, laulettu ja tanssittu aamun pikkutunneille. Musiikkia tehdessä tärkeää on yhteisöllisyys, ja se että porukalla on myös hauskaa ja mieleenpainuvia hetkiä musiikin äärellä. Bajo Cero on paitsi bändi myös ystäväporukka, joka nauttii yhdessä tekemisestä. Musiikki ja tanssi on universaali asia, joka kokoaa ihmiset yhteen. Tarvitsemme iltoja, jolloin bulería soi aamun pikkutunneille!

-Elina