Laulunavigaattori: Hierro – Rauta

Kuulin Hierron ensimmäisen kerran Okon tekemänä demona ja siitä tuli välittömästi yksi lempikappaleistani. Hierro on kuin tiivistetty pienoiskuva Bajo Cerosta: tietyllä tavalla herkkä, mutta sisältää paljon voimaa. Kappale alkaa akustisesti ja vähäeleisesti, mutta intensiteetti kasvaa läpi koko kappaleen ja lopussa mennään täyttä paahtoa. Laulusta täytyy mainita sen verran, että vaikka sanoista ei ymmärtäisi mitään, niin Annan intensiivistä tulkintaa jää kuuntelemaan väkisinkin.

Soittajana olen pitänyt aina eniten sellaisista kappaleista, joissa voi unohtaa soittavansa ja keskittyä täysin kappaleen fiilikseen. Hierro on juuri tällainen kappale. Kappaleen tunnelma imee välittömästi sisäänsä ja mielestäni kappale toimii parhaiten silmät kiinni kuulokkeilla kuunneltuna (mieluiten samanlaisilla kuin Annalla on kappaleen musiikkivideossa). Hierro on myös loistava livebiisi. Koko bändi nauttii selvästi kappaleen soittamisesta ja ainakin itselleni Hierro on   aina yksi keikan parhaista hetkistä.

-Heikki

Ja täältä lisää: Hierron musiikkivideo Youtubessa